Jobbfrukt

Jobbfrukt er en forretningside som er utviklet i et samarbeid mellom Bama og Attføringsbedriftene i Norge.

Ideen går i enkelthet ut på salg og distribusjon av frukt til det lokale næringsliv etter abonnementsprinsippet.
Dette abonnementsprinsippet er sannsynligvis det mest fleksible som finnes hvor det er flere løsninger i forhold til mengde, leveringsfrekvens og abonnementsperiode.

Standard Jobbfrukt-kurv veier 3 - 7 kg og inneholder alltid epler, pærer, druer, bananer og nøttemix uten tilsatt sukker. I tillegg toppes kurven med sesongprodukter som f.eks. nektariner, diverse tomatvarianter, klementiner, appelsiner, plommer, physalis, sukkererter o.a

 

Her er noen av de mest dagligdagse fruktene her til lands, og litt informasjon om hva de inneholder.

 

 

 

 

EPLE

BANAN

PÆRE

DRUE

EPLE

“An apple a day keeps the doctor away”, heter det på engelsk. Og selv om man nok ikke blir helt vaksinert mot legebesøk ved å spise epler, er frukten smekkfull av sunne stoffer. Epler er riktignok ikke den frukten som inneholder mest

C-vitamin, men til gjengjeld finner du nyttige antioksidanter i skallet, spesielt på røde epler, som motvirker skader på celler og vev. Epler inneholder også fiber som hjelper til å regulere kroppsvekt, samt kolestrolnivået i kroppen.

BANAN

Denne gule favoritten inneholder svært mye av vitaminet B6, som er viktig for kroppen vår. I tillegg inneholder banan vitamin C, mangan (et viktig sporstoff for levende organismer), og ikke minst kalium. Sistnevnte er svært viktig for å holde blodtrykket nede. Undersøkelser tyder også på at banan kan stimulere hjernens produksjon av dopamin hos personer med for lav produksjon. Dette har fått enkelte forskere til å anbefale banan mot mørketidsdepresjon.

PÆRE

I likhet med banan inneholder også pærer kalium. I tillegg er frukten rik på vitamin C og kostfiber, samt at den inneholder noe kalsium.

Pære er også en av de mest “allergivennlige”, det vil si at svært få reagerer på pære. Derfor er det også en populær frukt å gi til småbarn, for eksempel i form av mos.

 

DRUE

Druene har gitt navnet til druesukker – eller glukose – som er byggesteinen i både vårt egen blodsukker, i det hvite bordsukkeret, stivelse og kostfiber. Drueskallet inneholder viktige antioksidanter, særlig mye finner vi i røde og blå druer. Resveratrol er spesielt interessant, men vi finner også andre polyfenoler.

 

Druer inneholder blant annet diverse typer B-vitaminer, og er rik på vitamin-C. Det vitaminet som skiller seg ut er derimot K-vitamin, som det gjerne er høye konsentrasjoner av i druer. Druer inneholder også kalsium, kalium, jern og fosfor, i tillegg til andre nyttige stoffer

 

MENOVA AS - JOBBFRUKT

Hensmoveien 19

3516 Hønefoss

Telefon

Telefaks

E-post

32 18 13 10

32 18 13 21

post@menova.no